Wanneer we echt contact met iemand willen maken, moeten we eerst het verlangen hebben om ons met die persoon te verbinden en die te leren kennen. Ons helemaal in de ander verdiepen zodat we op een fijne manier contact maken met deze persoon.

Het is makkelijk om een gesprek met iemand te beginnen terwijl je eigenlijk met je eigen gedachten bezig bent. Ondertussen is de ander ook bezig met het volgende dat hij gaat zeggen, ongeacht wat jij zojuist gezegd hebt. Op deze manier zul je nooit echt verbinding met elkaar maken.

De drie tips voor concact maken kunnen je helpen je echt met iemand te verbinden.

1. Geef je volledige aandacht bij het contact maken met iemand

Dit betekent dat je zowel fysiek als mentaal je volledige aandacht aan de ander geeft. Het is makkelijk om je mobiel weg te leggen, de computer uit te zetten of je boek weg te leggen maar de ware uitdaging is je echte aandacht te geven. Je denkt dan niet na over wat het volgende is dat je gaat zeggen en ook over wat je vanavond gaat eten. Al je aandacht is bij de persoon voor je.

 

 

2. Non-verbale synchronisatie.

Wanneer je elkaars bewegingen subtiel spiegelt en je je op deze manier op elkaar afstemt, komt er een positieve energie stroom tussen jullie op gang. Voor je het in de gaten hebt hebben jullie in een geweldige conversatie waarbij de tijd vliegt.

3. Contact maken vanuit een positief gevoel

Als je met de ander praat, doe dit dan met een positief gevoel naar deze persoon. Denk bijvoorbeeld “Wauw dit is een geweldig mens”. Ook al kan deze gedachte misschien te veel zijn voor iemand die je echt niet leuk vindt, probeer toch iets positiefs te vinden. Al is het maar; wat heeft ze mooie schoenen aan! Positieve gedachten over de ander brengen positieve trillingen teweeg die de ander opvangt en dan gaat de energie vanzelf tussen jullie stromen.

Ga lekker oefenen en geniet van de geweldige gevolgen!

Heb jij een tip die iemand kan helpen contact te maken? Deel hem hieronder en help een stukje meer verbinding in de wereld te maken.

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.