Vandaag kun je lezen over hoe je je dagelijks geluk bewuster kunt ervaren. Een tijdje geleden deed ik de training “Breakthrough to success” bij Open Circles. Toen ik ’s ochtends in Nieuwegein aankwam, werd ik overweldigd door 400 enthousiaste mensen die allemaal deelnamen aan dit weekend. Alleen al het ontmoeten van zo veel verschillende mensen gaf me ontzettend veel energie.

Kies jij voor een doorbraak?

Eén van de eerste zinnen van de trainer was; “Er zit meer potentie in jou, in het leven en je kunt altijd kiezen voor een doorbraak”. Nou en hoe haal je dan die potentie uit jezelf, het leven en creëer je die doorbraak naar dagelijks geluk?

Overtuigingen in de wilgen hangen

Vaak benutten we niet onze volledige potentie omdat we denken dat we niet goed genoeg zijn. We hebben geleerd beleefd en bescheiden te zijn. Geven niet wat we te geven hebben omdat we bang zijn voor kritiek. Zo bepalen onze gedachten onze gevoelens. Houden we misschien wel onze mooiste kwaliteiten diep verstopt binnen. Wat gebeurt er als we deze beperkende overtuigingen in de wilgen hangen? Geven wat we te geven hebben? Dan creëren we zelf ons leven. Gaan we genieten en laten we de hele wereld een stukje meer stralen.

Met een grote visie werk je anders

Belangrijk is te weten wat je doelen in je leven zijn. Als je een doel hebt, weet je waar je heen gaat. Worden gebeurtenissen een uitdaging en is het gemakkelijker je geluk te realiseren. Als er achter je handelingen een visie zit. Zoals in mijn bijvoorbeeld; ik ben hypnotherapeut want ik wil dat mijn cliënten gelukkig zijn zodat de wereld een stukje mooier wordt. Dan werk ik met een ander gevoel dan wanneer ik kortweg zeg; ik ben hypnotherapeut. Of een metselaar zijn werk doet vanuit het gevoel dat hij een kathedraal (of een straat) bouwt zodat de mensen God kunnen ontmoeten. Dit geeft ook een ander gevoel dan wanneer hij zegt: “Ik bouw een straat of een kerk”. Als je een grote visie hebt, ga je anders werken. En heb je andere relaties met mensen en met de wereld.

Wat mij helpt in mijn dagelijks geluk

Dit weekend heb ik ook een manier geleerd die me helpt met een gelukkiger gevoel in de dag te staan. Voordat ik opsta voel ik: wat zal mij vandaag gelukkig maken? Ik ga in gedachten de dag langs hoe die eruit gaat zien en hoe ik me wil voelen. Zo geef ik de intentie voor die dag vorm. Sinds ik dit doe krijgt iedere ontmoeting meer glans. Voel ik me energieker en heb ik meer lol met de mensen die ik ontmoet. In de handelingen die ik doe. Hoewel ik deze week wel moeite had met het van straat plukken van poep van een hondje dat ik uitliet voor iemand.

Hoe geef jij je dag meer glans? Deel je tip hieronder en help iemand anders te stralen!

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.