ervaringen met hypnotherapie - Twinkels

Ervaringen met hypnotherapie bij Twinkels

Hieronder vertellen een aantal cliënten over hun ervaringen met hypnotherapie in mijn praktijk zodat je een beeld krijgt van wat ik doe.

Hoe werkt hypnose

Toen ik bij Willeke kwam had ik al heel wat hulpverleners in het reguliere circuit bezocht. Allen even vriendelijk, maar uiteindelijk konden ze niet de vinger op de juiste plek leggen. Natuurlijk was het niet moeilijk te achterhalen dat ik was gepest, en dat daar nog wat lastige stukken zaten. Maar echt behandelen deden ze niet. Uiteindelijk kwam ik via via aan het adres van Willeke in de hoop dat zij me met hypnose kon helpen.

Ik heb haar gebeld en kon al snel terecht voor een kennismakingsgesprek. Met enige terughoudendheid, maar blij dat het een vrijblijvend gesprek was, ging ik erheen. Ze deed enthousiast de deur open en we gingen naar haar praktijkruimte. Alles is daar lekker gewoon, geen steriel, klinisch of statisch gedoe. Willeke zelf is trouwens net zo, gewoon zichzelf niets meer niets minder.

Het kennismakingsgesprek voelde gelijk goed, nog nooit had ik zo’n gevoel gehad bij een therapeut. Ik weet nog dat ik dacht: wat praat ze hard… en of ze het aanvoelde of niet, maar ze ging zachter praten. Willeke is iemand die ook een stukje van zichzelf durft te laten zien, dat voelt een stuk gelijkwaardiger waardoor je al snel zelf ook meer durft te vertellen.

Uiteindelijk heeft er een intakegesprek gevolgd, en diverse hypnose sessies.

Waar ik erg tegenop zag was de hypnose zelf… ik was heel bang de controle kwijt te raken. Maar het gaat zo geleidelijk en in je eigen tempo dat er niets grensoverschrijdends aan is. Je weet, hoort, voelt én onthoudt alles terwijl je echt vanuit je binnenste ik antwoord geeft. Ik weet nog dat ik een keer antwoordde en zelf over het antwoord nadacht terwijl ik toch wat anders zei… dat was dus mijn echte ik… Dat lijkt wat eng, maar zo was het absoluut niet. Uiteindelijk vertel je echt alleen wat jij kwijt wilt, zo zit je systeem nu eenmaal in elkaar. Maar het is daarom wel belangrijk dat je vertrouwen hebt in de ander, anders kom je niet veel verder.

Nu ik verder in de behandeling ben, sta ik dichter bij mezelf, weet ik eerder wat ik nodig heb en wat ik moet doen. Maar, buiten Willeke, heeft nog nooit iemand zo precies achterhaald waar de knelpunten liggen. Dat vind ik pas bijzonder.

Stoppen met roken

Hallo Willeke, Hier een update van mijn rookvrije leven na mijn stoppen met roken hypnose sessies bij jou.

Na de 3e sessie heb ik mijn sigaretten weg gedaan en tot nu toe ook niet meer gerookt!

Wat dat betreft is het kwartje gevallen want ik denk ook niet dat ik het nog zal doen.

Makkelijk is het zeker niet. Het heeft voor mij toch een verdovende / kalmerende werking gehad merk ik. Op heel veel tijdstippen gaat het eigenlijk heel prima maar als het tegen zit en ik voorheen een sigaret zou pakken, moet ik leren hier op een andere manier mee om te gaan. Dat is wennen.

De eerste 2 dagen gingen eigenlijk verassend makkelijk. Op dag drie kwam het diepte punt. Het laatste stukje besef dat ik mijn maatje echt gedag moet gaan zeggen. Want hoe rot ik mij ook voelde ik wist dat ik geen sigaret op ging steken. Het was wel geruststellend om die afstand te voelen. Dat geeft vertrouwen dat ik niet terugval.

Er zijn nog steeds onrustige momenten, dan merk ik dat er geen vervanging is en dat ik op eigen kracht mijn rust weer moet vinden. Maar goed…er zijn veel momenten waarin ik totaal geen last heb. Ik ben zondag bv een hele dag in Arnhem geweest en aansluitend naar het concert van Anouk met mijn 5 zwaar verslaafde vriendinnen die de auto na 5 minuten al blauw hadden gezet en geen centje pijn. En gisteren ben ik voor het eerst weer echt gaan hardlopen!

Al met al is het best heftig maar goed geweest. Voordat ik hieraan begon had ik toch niet het idee dat het zo diep kon zitten.

Ik denk wel dat ik het ergste nu gehad heb en ik na de laaste gewoonte ‘stuiptrekkingen’ alleen maar voordelen er voor terug krijg.

Super bedankt voor je hulp.!!!! mvg Chantal v Genderen.

Ik voel me completer

Ik ben bij Willeke terecht gekomen op op een moment in mijn leven waarin ik tegen verschillende dingen opliep. Hierdoor was ik alle kracht verloren en uitgeput. Al mijn hele leven had ik last van vermoeidheid en kampte ik met astma en eczeem. In ben bij verschillende therapeuten geweest, maar niemand kon de vinger echt op de zere plek leggen.

Samen met Willeke ben ik begonnen om naar mijn biografie te kijken en door middel van trance hebben we dingen en situaties uitgediept die ik meegemaakt had en die nu nog van invloed waren. Van te voren leek hypnose me wel wat eng, maar het bleek eigenlijk heel prettig te zijn. Het leek nog het meeste op een hele diepe ontspanning.

Het terugkomen ging heel bewust en was daardoor ook heel duidelijk, zodat ik echt weer “bij” was.

Ik heb ook oefeningen gedaan om m’n energie weer op te kunnen laden en dingen los te kunnen laten. Iets wat een hele goede basis is en wat ik thuis nog wel eens doe.

Door situaties verder uit te diepen kwam ik op een gegeven moment bij een vorig leven uit. Het ging allemaal best vanzelf, al was ik wel wat dieper in trance denk ik achteraf. Er kwamen beelden, geluiden, herinneringen en zo was ik opeens degene die ik heel lang geleden was. Het was een hele bijzondere ervaring. Bijzondere momenten en vooral herinneringen en gevoelens kwamen boven die ik al heel lang vergeten was, maar waar ik mijn hele leven eigenlijk wel, min of meer onbewust, naar op zoek ben geweest.

Bij elkaar voel ik me completer, voelt het alsof ik mezelf weer heb terug gevonden. En ook al zijn we er nog niet toe gekomen aan m’n astma en eczeem te werken; ik voel me al wel stukken beter en krachtiger.

Zelfvertrouwen & nieuwe inzichten

Een aantal jaren geleden heb ik intensief dagtherapie gevolgd om mijn leven na een moeilijke periode weer een beetje op de rit te krijgen. Therapieën, waaronder deze dagtherapie hebben mij wel degelijk verder geholpen, maar nu een aantal jaren verder kwam ik er toch achter dat ik nog steeds niet bezig ben geweest met alle onderliggende gevoelens. Ik bleef last houden van een negatief zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen etc. Praten zonder te voelen bracht mij niet tot de kern van de zaak. Ik wilde mijn zelfvertrouwen vergroten en had daarvoor een andere therapievorm nodig.

Na wat zoeken op internet kwam ik terecht op de website van Willeke. Bevooroordeeld als ik was, zag ik hypnotherapie als “zweverig” en trok al snel de conclusie dat dit vast niet bij mij zou passen. Maar de site sprak me aan en ik was ook wel weer nieuwsgierig of een andere vorm van therapie me toch niet wat verder zou helpen. Uiteindelijk na een heel hoop wikken en wegen en een aantal telefoontjes met Willeke besloot ik toch maar een afspraak te maken.

Ik ben enorm blij dat ik uiteindelijk toch de stap heb genomen. Elke sessie kwam ik weer tot nieuwe inzichten en altijd ging ik met een goed gevoel naar huis. Voor mij is dit DE therapie. De manier om dichtbij mezelf te komen, te voelen wat er nu daadwerkelijk met me gebeurt en vervolgens te kijken wat ik er in het hier en nu mee kan. Het is niet wazig, nee het is “anders” en voor mij is het een hele goede manier om terug te keren bij wie ik zelf blijk te zijn.

Nu alweer enkele weken geleden keerde ik huiswaarts na mijn laatste sessie bij Willeke. In afgelopen maanden heb ik mezelf weer terug gevonden. Daarvoor heb ik hard moeten werken en heb ik heel wat lastige stukken uit mijn verleden een plekje moeten geven. Het kostte veel energie, maar ik kreeg er nog meer energie voor terug. Ik heb meer zelfvertrouwen en ga nieuwe dingen aan. Ik kan op een effectieve manier met mijn (soms) negatieve gedachten omgaan en ben blij met wie ik ben!

Daarnaast was eten mijn vriend en vijand. Ik was er veel mee bezig en dit kostte me bergen energie. Niet dat ik enorme eet buien had maar ik at heel de dag door en de gedachten aan eten waren obsessief. Ik wist dat de oorzaak te herleiden was en dat hiermee aan de slag gaan de enige manier was om er iets aan te veranderen. Gedachten en patronen rondom eten kwamen boven water en ik begon te begrijpen waarom mijn eetpatroon was verstoord.

De negatieve gedachten/ gevoelens heb ik een plekje gegeven en positieve gedachten ervoor in de plaats gezet.

Ik kan oprecht zeggen dat het heeft geholpen. De patronen veranderen niet gelijk; dat is iets waar ik me nog dagelijks van bewust moet zijn en aan moet werken maar de negatieve gedachten die ik normaal heel de dag door had zijn zo goed als verdwenen.

Al met al was het volgen van hypnotherapie een zeer positieve ervaring waardoor ik weer verder kan met mezelf en ruimte heb voor alles dat het leven me te bieden heeft.

Marieke

Afvallen

Ik ben 8 jaar geleden succesvol gestopt met roken door hypnose en zocht nu hulp bij het afvallen met hypnose. Ik wist dat ik verder moest kijken dan het minder eten van een boterham alleen. Aangezien het afvallen mij zelf niet goed lukte, besloot ik om met hulp van hypnotherapie duidelijk te krijgen waarom ik mezelf altijd zo tegenwerkte.

Toch wel gespannen reed ik naar de eerste sessie. Ik wist totaal niet meer wat ik moest verwachten en was dan ook even in de war van wat er gebeurde.

In eerste instantie dacht ik echt dat ik niet onder hypnose was omdat ik buiten alle straatgeluiden hoorde en ook bewust over de antwoorden na kon denken. Maar toen ik antwoorden ging geven zonder te weten waar het gesprek naar toe ging, begon ik meer aan het ontspannen gevoel toe te geven en verdwenen de geluiden om me heen naar de achtergrond. Wat ik heel fijn vond, was dat ik geen ‘fout’ antwoord kon geven, hoe raar het ook op dat moment klonk. Langzaam maar zeker werd het steeds duidelijker wat mijn reacties betekenden en door de vragen die gesteld werden, vielen steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Ik begrijp nu pas wat voor impact gebeurtenissen van vroeger op mij hebben gehad.

Natuurlijk ben ik niet kilo’s lichter uit de sessies gekomen, maar ik begrijp nu waarom ik deed om mezelf tegen te werken. Wat een rust geeft het om niet steeds dat gevecht met mezelf aan te moeten gaan.

Faalangst & ruimte voor ontwikkeling

Ik heb zeer positieve ervaringen met de sessies hypnotherapie van Willeke.

Met goed resultaat. Dat ondervind ik nog dagelijks, het heeft veel inzichten gegeven en heeft er voor gezorgd dat ik heel wat dingen echt heb kunnen afsluiten. Ik heb mijn faalangst los kunnen laten en dat geeft ruimte voor andere dingen en ontwikkeling.

Klik op de foto’s

voor meer informatie.

Over Willeke

Over Willeke Heerkes

Nieuwe keuzes

Nieuwe keuzes

Gratis gesprek

Gratis gesprek