Met deze tips voor het genieten van jouw optimale dag haal je alles uit je dag en ze helpen je ook nog te twinkelen van levensvreugde. Er is er vast wel eentje bij die jou kan helpen!

Tips voor het genieten van jouw optimale dag

Glimlach

want een glimlach geeft je energie en helpt je meteen te genieten van een goed gevoel.

Adem een paar keer diep in en uit

voor je uit bed stapt. Zo komt je energie weer op gang na de nacht.

Stretch

terwijl je in bed zit en raak je tenen aan. Je bloed en energie gaan ervan stromen en je spieren komen in beweging.

Drink een glas water

terwijl het vitaliseert geeft het ook energie.

Doe iets leuks voor een vreemde

en voel wat het met je doet.

Beweeg

want beweging is de nummer 1 remedie tegen neerslachtigheid en depressiviteit. Of het nu een paar sprongen zijn op je plek of een volledige workout. Beweging zet een proces in dat je hele gemoedstoestand kan veranderen.

Probeer eens wat nieuws

Wees creatief. Spreek met jezelf af dat je iets nieuws gaat leren. Laat je hersenen weer gloeien door nieuwe inzichten. Want als dit jouw depri dag is dan weet je dat het tijd is om de oude patronen vaarwel te zeggen.

Geef jezelf een cadeautje

Hier word je toch altijd blij van.

Vraag jezelf af: waar ben ik dankbaar voor?

Door na te gaan waar je dankbaar voor bent verander je automatisch je focus en zet je de huidige ontwikkelingen weer in perspectief.

Zorg dat je naar buiten gaat

Een tekort aan vitamine D wordt vaak in verband gebracht met een winterdip. Door jezelf bloot te stellen aan daglicht komt ook de vitamine D aanmaak in je lichaam op gang.

Stuur vandaag een handgeschreven brief naar iemand die je dierbaar is

Neem even afstand van je computer, pak een pen en papier en schrijf iets in plaats van het te typen. Je zult versteld staan van het effect dat dit op je kan hebben en je maakt ook nog eens iemand anders blij! (schrijf dan wel een lieve brief).

Wees integer naar jezelf! Doe wat je zegt dat je gaat doen

Voer de tips die je wilt uitvoeren ook daadwerkelijk uit, en dan niet ‘ooit eens’ maar gewoon nu. Op dit moment, omdat je alleen leeft in het nu en nu is ook het moment dat het gewoonweg kan.

Zeg tegen jezelf: ” ik hou nog meer dan ooit van jou”

Schrijf je successen op  

Schrijf al je successen (geboekte gewenste resultaten, inzichten, overwinningen, leermomenten) van de afgelopen week op. Je focust daarmee op alles wat je vooruit brengt en herkent de acties die je dienen zodat je er een strategie van kunt maken.

Maak voor jezelf een lijst

van 5 a 10 dingen die jou energie geven en hou die lijst bij je. Doe verdeeld over de dag een aantal dingen die op je lijst staan en geniet ervan dat je goed voor jezelf zorgt.

Doe op een doordeweekse dag iets leuks

dat je normaal gesproken in het weekend zou doen, het zal je zeker helpen genieten!

Heb jij een tip die iemand kan helpen alles uit de dag te halen wat erin zit? Deel hem hieronder en help de wereld een stukje meer te stralen.

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.