De kracht van je kunt het!

Je kunt het! Dit is waarschijnlijk de meest krachtige zin die er is. ook is het de meest krachtgevende gedachte die je kunt hebben of kunt horen van iemand die je respecteert. Deze overtuiging opent deuren die anders waarschijnlijk gesloten, op slot gedraaid en verzegeld zouden zijn.

De zin is simpel. Hij is duidelijk, bondig en laat geen ruimte voor verkeerde interpretaties. Terwijl hij veel meer stelligheid en overtuiging draagt dan alternatieven als “ga ervoor” of  “doe je best”

“Je kunt het” roept een absoluut geloof en vastberadenheid in je op iets te bereiken.

Recent deed ik een training waarbij ik werkte aan iets dat ik graag wil bereiken maar waar ik moeite mee heb. Voor mij is overstappen met schaatsen zoiets… We werkten in groepjes van een man of zes. Aan iedereen vertelde ik een reden waarom het niet lukte. Zo was ik bang mijn arm uit de kom te vallen, te verstijven van angst en frustraties etc… Deze mensen gingen tegenover me staan en schreeuwden allemaal zo hard mogelijk een van mijn frustraties. Een persoon stond achter me, hield mijn schouders vast en herhaalde steeds: je kunt het! Het was zo bijzonder om eerst helemaal op te gaan in de herrie van de schreeuwende beperkingen en daarna als vanzelf mijn focus te verleggen naar de overtuigende en rustgevende stem achter mij. Sindsdien gebruik ik het gevoel en de zin die zo veel vertrouwen geven voor van alles. En het werkt!

Zelfvertrouwen, geloven in jezelf is de sleutel naar succes. Om dit te bereiken moet je de stemmetjes in jezelf die hun angsten of twijfels uiten kunnen weerstaan. Hiervoor is het belangrijk ze te leren herkennen zodat je ze het zwijgen op kunt leggen.

Iedereen kan dit leren. Je kunt het doen zoals wij het deden in de training (zoek dan wel een plek op waar je lekker herrie kunt maken). Hypnose is hier ook een zeer krachtig middel voor. Je traint dan je onderbewuste waarin je innerlijke overtuigingen en gedachten opgeslagen liggen.

Wat doe jij om jouw stemmetjes die je afremmen tot rust te brengen? Inspireer anderen en deel je ervaringen hieronder.

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.