We hebben allemaal geleerd van onze ervaringen in het verleden. Deze ervaringen bepalen voor een deel hoe we ons leven leven. Je bent bijvoorbeeld ooit gebeten door een hond en nu loop je met een flinke boog om de boerderijhond heen als je op een zonnige zomerochtend door de polder wandelt. Als je dit doet bepaalt je verleden op zo’n moment je leven en zit het je eigenlijk in de weg. Terwijl het verleden ons vormt maar ons niet te hoeft regeren. Wie je nu bent en hoe je nu handelt is wat er nu toe doet. Je verleden is je verleden. Het nu biedt je de kans te zijn wie je wilt zijn en het leven te leven zoals jij het wilt. Leef jij in het verleden?

Welke kleur heeft jouw dag

We kunnen er niet omheen dat onze ervaringen uit het verleden onze overtuigingen, gewoontes en verwachtingen over het leven kleuren. En we ertoe neigen, ons leven te leven binnen deze kleuring. Onze geest maakt nou eenmaal korte routes als het om denken en het reageren op situaties gaat. Ook slaan onze hersenen informatie op over gebeurtenissen uit het verleden die angst veroorzaakt hebben. Slaan ze alarm bij situaties die ze associëren met mogelijk gevaar. Onze geest heeft maar één doel en dat is ons veilig, gezond en in leven te houden. Dus zolang we onze geest de ruimte hiervoor geven, kunnen deze voorgevormde ideeën onze ervaringen in het heden en de toekomst beperken.

Leef jij in het verleden? Verander van richting!

Maar ook kunnen we deze ideeën veranderen zodat we er niet voor altijd aan vastzitten. Met focus en intentie kunnen we onze wereld verruimen. De grootste hindernis in het overwinnen van deze programmering ligt in feite in de gedachte dat we het heft niet in eigen handen kunnen nemen en van richting kunnen veranderen. En dit is nu juist wat we wel kunnen!

Nieuwe kansen en mogelijkheden

Zodra we beseffen dat we onze gewoontes, overtuigingen en gedrag kunnen veranderen, ervaren we dat veel dingen mogelijk worden. Ongeacht onze ervaringen in het verleden. Als we ons dit realiseren, kunnen we andere wegen inslaan die vol nieuwe kansen en mogelijkheden zijn. Dingen waarvan we eerder dachten dat zo moeilijk of zelfs onmogelijk waren, kunnen we dan relatief makkelijk realiseren. Onze geest is een heel krachtig instrument, als we maar weten hoe we het kunnen gebruiken.

Als je vastgezette ideeën, gewoontes of overtuigingen wilt veranderen, kan hypnose je hierbij heel effectief helpen. Met behulp van hypnose kun je de veranderingen die je wilt makkelijker maken doordat je direct met je onderbewuste communiceert.

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.