Relatieproblemen? Ga niet boos slapen maar los ze op een makkelijke manier op.

Als boos naar bed gaat

omdat jullie relatieproblemen hebben, betekent dit dat je jezelf vastzet in een negatief gevoel. Het kan een goed idee zijn na een ruzie wat tijd voor jezelf te nemen. Maar probeer het met elkaar eens te zijn dat jullie het oneens zijn. En stop zo snel mogelijk met boos te zijn. Als je gaat slapen met een naar gevoel slaap je slechter. Dit kan je stress verhogen. De volgende ochtend heb je dan kans dat de strijd alleen maar erger wordt. Dit doet zelfs de beste relaties geen goed.

Slaap vergroot negatieve herinneringen en slaat ze op.

Nare gebeurtenissen worden niet verzacht in de slaap. Daarom is het niet fijn negatieve emoties te hebben voor je gaat slapen.

Als je boos naar bed gaat, moet hier je de volgende ochtend opnieuw mee omgaan.  Natuurlijk heb je wat geslapen en hoop je dat je alles zonniger ziet. In werkelijkheid is de zon dan echter ver te zoeken. Relatieproblemen neigen namelijk erger te worden na een slechte nachtrust. Door de bril waar je dan heen kijkt is alles verre van rooskleurig. Je bent eerder moe en humeurig. Zo worden je problemen lastiger op te lossen.

Als je een nacht niet of slecht geslapen hebt,

heb je meer behoefte aan ongezond voedsel. Zo kan gebrek aan slaap leiden tot een toename in je gewicht.

Mensen die lang met elkaar getrouwd zijn,

zijn zich vaak bewust van een belangrijke regel die relatieproblemen op afstand houdt. Ze zeggen altijd “Ik hou van jou” voor ze gaan slapen. Er kan van alles gebeuren als je slaapt. Is het dan nog belangrijk dat je boos gaat slapen? Of kun je het met elkaar eens zijn dat je een meningsverschil hebt. Hier overheen stappen en tegen je partner zeggen dat je van hem of haar houdt. Wie weet is dit de sleutel tot jouw gezonde relatie(s)!

Wat is jouw sleutel tot gezonde relaties? Super als je hem hieronder wilt delen!

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.