Vaak moet er heel wat gebeuren voordat je besluit dat het tijd voor verandering is. We kunnen lang leven met de signalen voordat we doorhebben wat ze ons willen vertellen. Door te herkennen hoe je je voelt, ga je begrijpen of je toe bent aan verandering. Als je je angstig, ontevreden of verbitterd voelt, kan het zijn dat je lichaam je vertelt dat het tijd wordt voor iets nieuws! Hieronder staan wat signalen die je vertellen of de tijd voor verandering aangebroken is.

 1. Je gaat vaker wel dan niet met tegenzin naar je werk

  We brengen zo veel tijd door op ons werk dat het een serieus signaal is dat het tijd voor verandering is als je bij het ontwaken of tegen het einde van het weekend opziet tegen de werkdag die komt. Neem wat tijd om te weten te komen wat het aan je werkdag is waar je tegenop ziet en maak een plan om dit te veranderen.

 1. Je leeft in het verleden of je droomt van de toekomst

  Wanneer je focus ligt op betere tijden, of deze nu in het verleden of de toekomst liggen, kan dat een teken zijn dat je uit het nu wilt ontsnappen. Het kan goed zijn om te dromen over een beter leven zo lang het niet de plaats inneemt van het DOEN.

 1. Mensen zeggen constant tegen je: “Ontspan!”

  Als je deze boodschap steeds maar weer te horen krijgt, is het goed om te gaan ontdekken wat hierachter zit. Het kan betekenen dat ze eigenlijk bedoelen dat je vasthoudt aan iets (ouds) dat je los kunt laten.

 1. Je bent jaloers op het succes van anderen

  Jaloezie is een teken dat je niet blij bent met een deel van je leven en heeft niets te maken met wat de ander bereikt heeft. Het valt niet mee blij te zijn voor de successen van de ander wanneer je zelf vastzit in je leven. Vraag jezelf in dat geval wat je jaloezie je wil vertellen en of het tijd voor verandering is!

 1. Je wordt moe wakker? Tijd voor verandering!

  Wanneer je moe wakker wordt, kan het een teken van ontevredenheid zijn. Niet persé met je werk maar met het leven in het algemeen of een deel hiervan. Het is lastig echt uit te rusten wanneer er zorgen en angst in je leven spelen. Indien je constant moe bent, kan dit een teken zijn van worsteling in je leven. Ontdek wat je kunt doen om jezelf weer op de rails te krijgen. Het leven is bedoeld om gelukkig te zijn en gelukkig is niet moe!

 1. Je voelt je onrustig.

  Als je het gevoel hebt dat je iets moet doen of ergens heen moet, is het een teken dat je energie geblokkeerd is en er iets moet veranderen. Het onvermogen tevreden te zijn en stil te zitten kan betekenen dat je iets anders zou moeten doen. Als je je onrustig voelt, ga dan uitzoeken wat je lichaam je wil vertellen.

 1. Je roddelt? Tijd voor verandering!

  Roddelen is een manier om af te wijken van hetgeen we zouden moeten doen, het is een vorm van vermijden. Wanneer je jezelf al roddelend bezig hoort, is het belangrijk jezelf af te vragen wat je in je leven aan het vermijden bent en je te realiseren dat dit onder ogen te zien het beste is dat je kunt doen.

 1. Je ergert je aan alles en iedereen

  Ook als je je aan alles en iedereen ergert, kan dit een teken zijn dat er iets onder zit. Dit kan van alles zijn maar vaak heeft het ermee te maken dat je op een bepaalde manier niet gelukkig met je leven bent en het tijd voor verandering is.

 1. Je hebt constant het gevoel dat er iets naars gaat gebeuren

  Wanneer je erop wacht dat er iets ergs gaat gebeuren, zal dit uiteindelijk ook zo gaan. Stop met je zorgen maken en met voorspellen en richt je aandacht op wat je nu aan het doen bent.

 1. Je blijft denken: “Er moet meer zijn dan dit”

  Als je steeds denkt dat het beter kan, betekent dat vaak dat er nieuwe mogelijkheden aan de horizon gloren. Stel jezelf open voor de dingen die je passie en creativiteit weer aan kunnen wakkeren en volg deze want vaak zijn ze precies wat je nodig hebt.

Wanneer je besluit om veranderingen aan te brengen kun je ze meteen uitvoeren maar het kan zijn dat het effect ervan niet meteen merkbaar is. Laat dat je er niet van weerhouden door te gaan. Zelfs het kleinste stapje kan je negatieve gevoel verminderen en de motivatie tot verandering hoog houden. Het is belangrijk NU METEEN iets te doen want je enige optie is verandering te omarmen of de dingen te accepteren zoals ze nu zijn. In ieder geval is het belangrijk aandacht te besteden aan hoe je je nu voelt en meer dingen te doen die maken dat je je goed voelt.

Welke signalen vertellen jou dat het tijd is voor verandering? Deel ze in het commentaarveld hieronder.

Inspiratiebron: powerofpositivity

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen