Recent had ik een eerste hypnotherapie sessie met iemand die achteraf aangaf dat het allemaal heel erg mee viel. Dit hoor ik regelmatig. Voor de eerste sessie vinden mensen het vaak spannend, weten ze niet zo goed wat ze te wachten staat. Al met al  blijft hypnose dan toch vaak een beetje eng. Zo spreek ik regelmatig mensen die lang gewacht hebben de stap naar mijn praktijk te zetten. Omdat ze verwachtingen over hypnotherapie hebben. Anderzijds niet zo goed weten wat ze ervan kunnen verwachten. Soms ook bang zijn voor wat ze in zichzelf zullen ontdekken. Niet weten hoe het ze kan helpen of hypnose simpelweg eng vinden. Misschien speelt er iets in jouw leven waarbij een beetje hulp van buitenaf je zou kunnen helpen. Dan kunnen onderstaande punten je helpen te besluiten of je de stap wilt zetten naar hypnotherapie.

Verwachtingen over hypnotherapie

Ben ik gek?

1. Wanneer je hypnose doet, betekent het niet dat je gek bent. Hypnotherapie is er om je te helpen beter met je gevoel en gedachten om te gaan.

Is het allemaal de schuld van…..?

2. Het gaat er niet om dat je je ouders of anderen ergens de schuld van geeft. Daarentegen ga je begrijpen waarom bepaalde gebeurtenissen in je leven bepaalde (oude) gevoelens wakker kunnen maken. Een goede hypnotherapeut zal je nooit aanmoedigen iemand ergens de schuld van te geven. Ook niet jezelf. Het gaat erom dat je veranderingen gaat ervaren in de dingen die je denkt, voelt en doet.

Gelukkiger….ik?

3. In de eerste plaats kan hypnotherapie je leven enorm verbeteren en je gelukkiger en succesvoller maken.

Mijn kwaliteiten herontdekken?

4. Je kunt kwaliteiten in jezelf gaan ervaren waarvan je niet (meer) wist dat je ze had. Maar die je wel nodig hebt om je twinkelende levensvreugde te vergroten. En te bereiken wat je wilt.

Is hypnose eng?

5. Het is niet eng. Hypnose valt reuze mee. Het werkt verhelderend. Je zult nooit dingen doen die je niet wilt of op dat moment niet aankunt. Integendeel: je zult blij zijn met de ontdekkingen die je doet.

Is hypnose duur?

6. Hypnotherapie is niet zo duur. Je kwaliteit van leven neemt toe en dat is veel meer waard. Bovendien vergoeden verzekeringen zonder dat je je eigen risico ervoor hoeft aan te spreken.

Kan ik het hier wel over hebben?

7. Geen enkel onderwerp is verboden terrein. De therapeut creëert een veilige plek. Luistert naar je en denkt met je mee. Samen komen jullie tot oplossingen die bij jou passen.

Een kwestie van communicatie?

8. Communicatie is niet iets dat alleen belangrijk is om met anderen te kunnen hebben. Het is ook belangrijk hoe de relatie met jezelf is. Hypnotherapie helpt je je interne en externe communicatie te verbeteren.

Kan het ook als ik medicatie slik?

9. Ook als je medicatie gebruikt, kun je profijt hebben van therapie. Medicatie alleen lost de oorzaak van je angst, pijn of depressie niet op. Je gaat het verschil voelen als je je oude ervaringen verwerkt. Leert je gevoel beter te uiten, blij te zijn met jezelf. Ook verandert je innerlijke communicatie.

Helpt het me het beste uit mijzelf te halen?

10. Het gaat erom dat je gelukkig bent, twinkelt van levensvreugde. Therapie kan je helpen helder te krijgen en te ervaren wat je onderliggende motieven en wensen zijn en je leren hoe je het beste uit jezelf en het leven haalt.

Heb jij een tip die iemand kan helpen wel of niet de stap naar therapie te zetten? Deel hem dan hieronder.

PS. Deel dit artikel met je netwerk zodat zij ook kunnen profiteren van dit artikel. Klik op één van de social media knoppen om het te delen.