hypnotherapie - Twinkels

Je loopt tegen dingen aan die je anders wilt

Je geeft je relatie al een tijd geen 10 meer. Bent in gevecht met je overgewicht of de sigaretten. Je wilt een nieuwe baan, meer ontspanning of gezonder eten. Je zit in een crisis omdat je je realiseert dat je je rot gewerkt hebt voor een doel dat niet van jou was, maar van je ouders. Doordat je vastgelopen bent in je dagelijkse structuur en drukte kom je niet meer toe aan jezelf. Je leeft je leven op de automatische piloot, gebaseerd op ervaringen uit het verleden.

Misschien heb je met een therapeut gepraat die adviezen gaf die je zelf ook wel kon bedenken maar die niet geholpen hebben. Omdat praten zonder gevoel je niet tot de kern bracht. En je het in je hoofd nu wel helder hebt, maar je probleem dieper zit.

Je wilt voorgoed afscheid nemen van je beperkende oude gedrag. En bent nieuwsgierig naar je kwaliteiten die je in kunt zetten om je dromen en verlangens waar te maken. Ook wil je de regie over je leven nemen. Maar je hebt wel een beetje hulp nodig om het oude los te laten zodat je weer vrije keuzes kunt maken. Ondertussen ben je nieuwsgierig geworden wat hypnotherapie voor jou kan betekenen.

Ik kan je helpen

los te laten wat in de weg zit om je leven voluit te kunnen leven.
Om gemakkelijker bij je ervaringen in het verleden te komen die er nu voor zorgen dat je je doel niet bereikt, maak ik gebruik van hypnose. Dit is een diepe vorm van concentratie waarbij je helemaal helder, klaarwakker en volledig bij bewustzijn bent. Je komt in een diepere laag van jezelf die een andere kijk op dingen kan hebben. Niet alleen het rationele en bewuste deel van je wordt bij hypnotherapie aangesproken, maar je maakt ook contact met het onderbewuste, gevoelsmatige en intuïtieve deel van jezelf. Hierdoor kom je gemakkelijker terecht bij je oude ervaring die de oorzaak is van je klacht in het hier en nu.

We komen bij deze gebeurtenis met een soort pincode van je zintuigen. Wanneer je bijvoorbeeld een houtvuur ziet en de rook ervan ruikt, de kou van de buitenlucht op je huid voelt en de warmte van een zoete punch in je mond proeft, kan het zijn dat je in gedachten weer in op de ijsbaan bij het houtvuur van 12 jaar geleden zit.

Wanneer je deze onverwerkte ervaring herbeleeft, kun je deze alsnog verwerken. Ik help je bij de juiste ervaring uit te komen en emoties en in het lichaam opgehoopte spanningen los te laten. Bovendien wordt je duidelijk wat de gebeurtenis met je huidige klacht te maken heeft. Je kunt overtuigingen die destijds ontstaan zijn en die je toen door de situatie heen geholpen hebben maar die nu niet meer bij je passen loslaten. Daardoor ben je in staat dingen anders aan te gaan pakken. De verkregen inzichten geven je ruimte voor nieuwe keuzemogelijkheden en dan komt de verandering die jij wilt vaak vanzelf.

We starten de hypnotherapie

met een voorgesprek waarin we je klachten en de daaronder liggende thema’s bespreken. Vervolgens spreken we af waar we aan gaan werken en wat het doel is dat je wilt bereiken. In de sessies daarna richten we ons vooral op onverwerkte ervaringen uit het verleden en het bereiken van je doel.

Vaak hoor ik

dat mensen bang zijn dat ze de regie kwijt zijn als ze in hypnose zijn. Het tegendeel is waar; je krijgt juist de regie terug en wel over dat deel van je leven waar dat op dit moment moeilijk is. Ook zijn mensen vaak bang dat ze niet in trance kunnen komen of er niet uit kunnen komen. In wezen leef je nu al in een soort trance doordat je vast zit in bepaalde gewoontes en geen vrije keuzes kunt maken. Mijn ervaring is dat er altijd ergens een ingang is als je het verlangen hebt je eigen keuzes te maken.

Klik op de foto’s

voor meer informatie.

Over Willeke

Over Willeke Heerkes

Nieuwe keuzes

Nieuwe keuzes

Gratis gesprek

Gratis gesprek