Twinkels hypnotherapie

Hypnotherapie helpt

je nieuwe keuzes

te maken

Met hypnose zak je een stapje dieper in jezelf

Je hebt van alles meegemaakt in je leven. Leuke dingen, maar ook pijnlijke ervaringen die zo intens waren, dat je ze nooit een plekje hebt kunnen geven. Je bent ergens vastgelopen en je wilt dingen veranderen. Wel heb je een beetje hulp nodig het oude achter je te laten. In je eigen tempo en op je eigen manier, zodat je weer vrije keuzes kunt maken. Ondertussen ben je nieuwsgierig geworden wat hypnotherapie voor jou kan betekenen.


Misschien heb je al zo vaak over je klacht gepraat, dat je gewoon een schakel omzet zonder dat je tot de kern komt. In je hoofd heb je wel helder wat er aan de hand is, maar je probleem zit dieper. 

Je wilt niet alleen begrijpen, maar loslaten en genezen. Je wilt je kwaliteiten inzetten zodat je keuzes kunt maken die beter bij je passen.

Dan kan het zinvol zijn met hypnose een laagje dieper te gaan. 


Al je ervaringen met de bijbehorende emoties en overtuigingen liggen opgeslagen in je onderbewuste. Sommige ervaringen zijn onvewerkt en zijn de oorzaak van je klacht in het hier en nu. Wanneer je deze gebeurtenis herbeleeft, kun je deze alsnog verwerken en kan je lichaam weer in balans komen. Met hulp van hypnose gaan we op zoek naar het verhaal dat onder je klacht zit. Hypnose is een diepe vorm van concentratie waarbij je helemaal helder, klaarwakker en volledig bij bewustzijn bent.


Ik help je bij de juiste ervaring uit te komen en emoties en in het lichaam opgehoopte spanningen los te laten. Bovendien wordt je duidelijk wat deze met je huidige klacht te maken heeft. Je kunt oude overtuigingen en patronen die je ooit geholpen hebben maar die nu niet meer bij je passen, loslaten. Daardoor genees en verander je van binnenuit en krijg je nieuwe keuzemogelijkheden. Zo komt er meer rust en zelfvertrouwen en dan komt de verandering die jij wilt vaak vanzelf. Dan weet je wat je wilt en kun je op je eigen manier vormgeven aan je leven. 

Hoe gaan we aan de slag met hypnotherapie

We starten met een gesprek waarin we je klacht en de daaronder liggende thema’s bespreken. Vervolgens spreken we af waar we aan gaan werken en wat het doel is dat je wilt bereiken. In de sessies daarna richten we ons vooral op onverwerkte ervaringen uit het verleden en het bereiken van je doel.


Vaak hoor ik dat mensen bang zijn dat ze in hypnose de regie kwijtraken. Het tegendeel is waar; je krijgt juist de regie terug en wel over dat deel van je leven waar dat op dit moment moeilijk is. Ook zijn mensen vaak bang dat ze niet in trance kunnen komen of er niet uit kunnen komen. In wezen leef je nu al in een soort trance doordat je vast zit in bepaalde gewoontes en geen vrije keuzes kunt maken. Mijn ervaring is dat er altijd ergens een ingang is als je het verlangen hebt je eigen keuzes te maken. Ook komt die informatie naar boven waarvoor je klaar bent en die je helpt bij je groei. Er komt nooit meer dan in het moment goed voor je is.