hypnotherapie - Twinkels

Met hypnotherapie gaan we samen op zoek naar de oplossing

Je wilt de regie over je leven terug

Je hebt van alles meegemaakt in je leven. Leuke dingen, maar ook pijnlijke ervaringen die zo intens waren, dat je ze nooit een plekje hebt kunnen geven. Je bent ergens vastgelopen en je wilt dingen veranderen maar je hebt wel een beetje hulp nodig het oude los te laten. In je eigen tempo en op je eigen manier, zodat je weer vrije keuzes kunt maken. Ondertussen ben je nieuwsgierig geworden wat hypnotherapie voor jou kan betekenen.

Rouwverwerking

Je hebt een ingrijpende verdrietige ervaring meegemaakt.

Je hebt een dierbare verloren. Bent je baan kwijtgeraakt.

De vriendin die je al vanaf de kleuterschool kent, is er met je partner vandoor gegaan.

Gezondheidsproblemen hebben je leven overhoop gegooid.

Doordat je als kind al geleerd hebt om flink te zijn, ben je doorgegaan en ben je niet toegekomen aan het verwerken van het verlies. Je hebt je gevoel weggedrukt en afleiding gezocht.

Je kon niet anders.

Maar nu word je steeds overvallen door een intens gevoel van gemis, verdriet of boosheid. Je komt er alleen niet meer uit en wilt hulp bij dit moeilijke proces zodat je de ervaring een plekje kunt geven.

Dan komt er ruimte voor rust en kun je weer dichter bij je gevoel zijn.

Depressieve gevoelens  & verstoord slaappatroon

Je voelt je al langere tijd neerslachtig. Lusteloos. Je staart het liefst doelloos voor je uit. Toch voel je je vermoeider dan ooit. Trek in eten heb je al maanden niet.

Als je niet uitkijkt, zak je in een depressie.

Eigenlijk ben je bang dat je daar al middenin zit.

Ergens diep in je weet je dat er nog boosheid zit. Van vroeger. Alleen heb je nooit geleerd die te uiten.

Je wilt leren je gevoelens en gedachten naar buiten te brengen. Zodat je je bevrijd voelt en weer zin in het leven krijgt.

Je hebt last van slapeloosheid waardoor je je zo beroerd voelt en de stress zo opgelopen is, dat je nu al weet dat je vannacht weer geen oog dichtdoet. Bovendien komen ‘s nachts alle problemen zodanig op je af, dat je er in paniek van raakt. Inmiddels ben je zo moe, dat je nergens meer zin in hebt.

Laat staan dat je nog vrolijk bent.

Terugkerende patronen in je relaties

Door je relatieproblemen ben je zo geïrriteerd, dat je zelfs kortaf bent tegen je kwispelende hond. Als je terugkijkt, zie je dat je in iedere relatie tegen dezelfde pijnpunten aanloopt. Inmiddels vraag je je af of de vele ruzies van je ouders waar je als kind middenin zat, iets met je eigen problemen te maken kunnen hebben.

Je wilt het patroon doorbreken zodat je je weer herinnert waarom jullie voor elkaar gekozen hebben.

En natuurlijk wil je dat jouw kinderen opgroeien in een veilige omgeving.

Afvallen, stoppen met roken & alcohol

Je hebt overgewicht en wilt de oorzaak hiervan aanpakken zodat je nooit meer op dieet hoeft. Je wilt onderzoeken wat je eetbuien je willen vertellen omdat je ze niet langer wilt verdoven met eten. Je zoekt naar een gezonde leefstijl die bij je past want dan kun je nieuwe stappen zetten in je leven. Je wilt slank zijn en slank blijven en vraagt je af hoe de virtuele maagband je hierbij kan helpen.

In je studententijd dronk je er vrolijk op los. Nu drink je voor de gezelligheid nog twee wijntjes per dag. Je studententijd ligt ver achter je. Je bent eraan toe om ook afscheid van de wijn te nemen. Want je wilt weer lekker diep slapen en helder opstaan. Drie kilo afvallen. Genieten van een kopje thee voor je naar bed gaat.

Je kunt je zoon van acht niet meer bij kunt houden als jullie naar de voetbal fietsen. Door het roken heb je gewoon niet meer genoeg lucht en je conditie is slecht. Toch wil je deze zomer op fietsvakantie met je gezin. De Mt Ventoux lonkt. Je hebt een afspraak met je zoon: samen gaan jullie de top halen. Gelukkig heb je nog genoeg tijd het stoppen met roken programma te volgen.

Burn-out, stress & spanning

Je zit in een burn-out. Je voelde hem al jaren aankomen en je hebt er als een leeuw tegen gevochten. Toch verloor je de strijd. Je wilt onderzoeken wat maakt dat je opgebrand bent en hoe je je energie weer op kunt bouwen.

Natuurlijk wil je ook ontdekken voor welk werk je ‘s ochtends met een glimlach opstaat. Werk dat je oplaadt, zodat je niet meer tegen je gevoel in hoeft te werken maar met de stroom mee kunt gaan.

Je hoofd loopt over waardoor je strak staat van de stress. Je agenda staat vol met afspraken. Je moet ook nog koken, met je dochter naar zwemles, strijken én werken. Je komt niet meer toe aan jezelf. Soms komt er niks meer uit je handen. Je leeft op de automatische piloot. Alleen ‘s nachts in je dromen maak je soms nog wat spannends mee. Terwijl je vroeger dol was op avonturen en je er bergen energie van kreeg.

Je vraagt je af waar de avonturen en je energie gebleven zijn.

Angst & paniek

Je hebt last van (onverklaarbare) angst- of paniekaanvallen die je leven beperken.

In je hoofd weet je heus wel dat je het overleeft als je toch met de auto de snelweg opgaat. Een afspraak maakt met de tandarts. Solliciteert op je droombaan. Uit eten gaat met die leukerd. Of het konijn koopt waar je je kind dolgelukkig mee zult maken. Maar vertel dat je lijf maar eens. Want uiteindelijk wint dat het tot nu toe van je hoofd en kom je geen stap verder.

Samen gaan we ontdekken wat de goede kanten van je angst zijn. En we gaan aan het werk met die kanten die je belemmeren.

Zodat je weer vrijuit kunt ademen.

Hypnotherapie helpt je in een diepere laag van jezelf te komen die je een andere kijk op dingen kan geven

Misschien heb je al zo vaak over je klacht gepraat, dat je gewoon een schakel omzet zonder dat je nog tot de kern komt. In je hoofd heb je het nu wel helder, maar je probleem zit dieper.

Je wilt niet alleen begrijpen, maar genezen en transformeren. Dan kan het zinvol zijn een laagje dieper te gaan.

Al je ervaringen met de bijbehorende emoties en overtuigingen liggen opgeslagen in je onderbewuste. Sommige ervaringen zijn onvewerkt en zijn de oorzaak van je klacht in het hier en nu. Wanneer je deze gebeurtenis herbeleeft, kun je deze alsnog verwerken. Om gemakkelijker bij deze beleving te komen, maak ik gebruik van hypnose. Dit is een diepe vorm van concentratie waarbij je helemaal helder, klaarwakker en volledig bij bewustzijn bent.

Ik help je bij de juiste ervaring uit te komen en emoties en in het lichaam opgehoopte spanningen los te laten. Bovendien wordt je duidelijk wat deze met je huidige klacht te maken heeft. Je kunt oude overtuigingen die nu niet meer bij je passen, loslaten. Daardoor genees en verander je van binnenuit en krijg je nieuwe keuzemogelijkheden. Zo komt er meer rust en zelfvertouwen en dan komt de verandering die jij wilt vaak vanzelf.

Hoe gaan we aan de slag met hypnotherapie

We starten met een voorgesprek waarin we je klachten en de daaronder liggende thema’s bespreken. Vervolgens spreken we af waar we aan gaan werken en wat het doel is dat je wilt bereiken. In de sessies daarna richten we ons vooral op onverwerkte ervaringen uit het verleden en het bereiken van je doel.

Vaak hoor ik dat mensen bang zijn dat ze de regie kwijt zijn als ze in hypnose zijn. Het tegendeel is waar; je krijgt juist de regie terug en wel over dat deel van je leven waar dat op dit moment moeilijk is. Ook zijn mensen vaak bang dat ze niet in trance kunnen komen of er niet uit kunnen komen. In wezen leef je nu al in een soort trance doordat je vast zit in bepaalde gewoontes en geen vrije keuzes kunt maken. Mijn ervaring is dat er altijd ergens een ingang is als je het verlangen hebt je eigen keuzes te maken. Ook komt die informatie naar boven waarvoor je klaar bent en die je helpt bij je groei. Er komt nooit meer dan in het moment goed voor je is.

EMDR

Wanneer een ervaring zo intens is geweest dat je er niet los van kunt komen, is ook EMDR een behandelmethode die je helpt om vastzittende traumatische ervaringen te verwerken.

Als we EMDR inzetten, zal ik je vragen aan de gebeurtenis terug te denken, inclusief de bijbehorende beelden, gedachten en gevoelens. We maken er als het ware een filmfragment van. Eerst doe ik dit om meer informatie over de beleving te verzamelen, daarna starten we het verwerkingsproces. Hierbij zetten we het filmbeeld stil op een naar plaatje. Tegelijkertijd volg je mijn hand die ik voor je ogen heen en weer beweeg, luister je naar audio klikjes die je om en om in je oren hoort piepen of tik ik tegen je knieën. Tussendoor vraag ik wat er in je opkomt en gaan we verder met de oogbewegingen, audioklikjes of tikjes. Deze afleiding zal ervoor zorgen dat de herinnering haar kracht verliest. Het wordt dus steeds gemakkelijker aan de situatie terug te denken en ernaar te kijken. Dit herhalen we net zo lang totdat de emotionele lading gezakt is.

Na de EMDR behandeling kun je je goed en vol energie voelen. Het kan ook gebeuren dat je moe bent of je niet prettig voelt. Dit hoort bij het verwerkingsproces en is dus een goed teken.

EMDR kan onderdeel uitmaken van een hypnotherapie traject. Bij EMDR hoef je niet heel veel te praten. De traumatische ervaring hoeft niet uitgebreid verteld te worden en de herbeleving vindt plaats in een veilige omgeving. Het aantal behandelingen zal afhangen van de ernst en complexiteit van de nare ervaringen.

Klik op de foto’s

voor meer informatie.

Over Willeke

Over Willeke Heerkes

Nieuwe keuzes

Nieuwe keuzes

Gratis gesprek

Gratis gesprek