Twinkels hypnotherapie

Hypnotherapie helpt

je nieuwe keuzes

te maken

Met hypnose zak je een stapje dieper in jezelf

Je hebt van alles meegemaakt in je leven. Leuke dingen, maar ook ervaringen die te pijnlijk of te moeilijk waren om ze een plekje te kunnen geven. Je bent ergens vastgelopen en je wilt dingen veranderen, maar je weet niet hoe.

Misschien heb je al over je klacht gepraat en heb je in je hoofd wel helder wat er aan de hand is. Toch zit je niet lekker in je vel  en heb je het gevoel dat het probleem dieper zit. Je wilt niet alleen begrijpen, maar het oude achter je laten. Zodat je je vrijer en gelukkiger voelt en keuzes kunt maken die beter bij je passen.

Dan kan het zinvol zijn met hypnose een laagje dieper te gaan. 


Al je ervaringen met de bijbehorende emoties en overtuigingen liggen opgeslagen in je onderbewuste. Met hypnotherapie gaan we ervan uit dat onverwerkte ervaringen de oorzaak kunnen zijn van je problemen en klachten in het hier en nu. Wanneer je deze ervaringen herbeleeft, kun je deze alsnog verwerken en kan je lichaam weer in balans komen. Met hulp van hypnose gaan we op zoek naar het verhaal dat onder je klacht zit. Hypnose is een diepe vorm van concentratie waarbij je helemaal helder, klaarwakker en volledig bij bewustzijn bent. Enerzijds ervaar je de indrukken uit het verleden, en anderzijds blijf je je altijd bewust van wat er in het hier en nu gebeurt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je controle verliest. Ook komt die informatie naar boven waarvoor je klaar bent en die je helpt bij je groei. Er komt nooit meer dan in het moment goed voor je is.


Ik help je bij de juiste ervaring uit te komen en emoties en in het lichaam opgehoopte spanningen los te laten. Bovendien wordt je duidelijk wat deze onverwerkte ervaring met je huidige klacht te maken heeft. Je kunt oude overtuigingen en patronen die je ooit geholpen hebben maar die nu niet meer bij je passen, loslaten. Daardoor genees en verander je van binnenuit en krijg je nieuwe keuzemogelijkheden. Zo komt er meer rust en zelfvertrouwen en dan komt de verandering die jij wilt vaak vanzelf. Dan weet je wat je wilt en kun je op je eigen manier vormgeven aan je leven. 

Hoe gaan we aan de slag met hypnotherapie

Als je bij mij in therapie komt, starten we met een voorgesprek. Hierin bespreken we je klacht, de daaronder liggende thema’s en het doel dat je wilt bereiken. In de sessies daarna richten we ons vooral op onverwerkte ervaringen uit het verleden en het oplossen van je hulpvraag. 


Een sessie duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Het is fijn als je na een afspraak ruimte hebt om de sessie te integreren. 


Hoeveel sessies je nodig hebt is afhankelijk van de complexiteit van je probleem en wat je wilt bereiken. Vaak ervaren mensen veranderingen na 2 tot 6 sessies.