Twinkels hypnotherapie rouwverwerking

             Rouw en verlies

Je hebt een ingrijpende verdrietige ervaring meegemaakt


Je hebt een dierbare verloren en weet niet hoe je met je leven verder moet. Eigenlijk wil je alleen maar huilen en de hele dag onder je dekbed wegduiken. Want alles lijkt zinloos. 


Je bent je baan kwijtgeraakt en hebt hier zo'n klap van gekregen, dat je misselijk wordt bij het idee dat je moet gaan solliciteren. Je zit de hele dag verdoofd op de bank Downton Abbey te kijken.


Gezondheidsproblemen hebben je leven overhoop gegooid. Je voelt je machteloos en uit balans.


Je herinnert je niet anders dan dat je ouders verwachtten dat je het familiebedrijf overnam. Dat heb je gedaan. Maar waar zijn je eigen dromen gebleven? Het begint te wringen. 


De vriendin die je al vanaf de kleuterschool kent, is er met je partner vandoor gegaan. Je boosheid is naar binnen geslagen. Nu heb je iedere dag hoofdpijn. 


Je bent ongewild kinderloos gebleven. Als klein meisje wilde je al moeder worden. Toch lag je focus lange tijd op je studie en werk. Want je wilde eerst alles op orde hebben. Het liep anders dan je hoopte, Je hebt nooit je eigen kindje in je armen gehouden. Het gevoel van verdriet en gemis ervaar je iedere dag. 

Hypnotherapie helpt je bij rouwverwerking 

Misschien zit jij nog midden in de ervaring van het verlies. Misschien is het al langer geleden maar  heb je als kind al geleerd om flink te zijn en dingen zelf op te lossen. Of moest je je verlies opzijzetten omdat je de zorg had voor je kinderen. Daardoor ben je doorgegaan en ben je niet toegekomen aan het verwerken van het verlies. Je hebt je gevoel weggedrukt.

Je kon niet anders.


Maar nu word je steeds overvallen door een intens gevoel van gemis, verdriet of boosheid. Je komt er alleen niet meer uit en wilt hulp bij dit proces zodat je de ervaring een plekje kunt geven. Hypnose helpt je makkelijker naar binnen te gaan. Wanneer je jezelf toestaat om te rouwen om je verdriet, teleurstellingen en wonden, kun je ze achter je laten. 


Dan komt er ruimte voor rust en kun je weer dichter bij je gevoel zijn. Je weer gaan verbinden met leven in plaats van overleven. En uiteindelijk de vreugde ervaren van wat je wel in ontvangst hebt mogen nemen.