Twinkels lichamelijke klachten

      Lichamelijke klachten

Wil je lichaam iets oplossen?

Je hebt hoofdpijn. Iedere dag. De ene dag bonkt hij bij je rechterslaap, de volgende zit hij links. De spieren in je nek lijken wel kabels. Je wilt je hoofd tegen de muur bonken. Misschien geeft dat verlichting.

Samen gaan we aan de slag met stressreductie, visualisaties en de achtergrond van je hoofdpijn. 


 Je hebt een allergie voor voedsel, huisdieren, de zon, hooikoorts, astma.

Met hulp van hypnose gaan we op zoek naar de onderliggende reden waardoor je lichaam overgevoelig reageert op het contact met een stof van buitenaf.


Je voelt een constante innerlijke druk. Je voelt je overprikkeld

Je weet niet altijd hoe je met conflictsituaties om kunt gaan. Die leveren je stress op. Je slikt je emoties in. 

. Op het werk loop je op je tenen omdat je het gevoel hebt dat je gen fouten mag maken.

Je hebt last van hoge bloeddruk

Hypnotherapie kan je helpen de stress in je leven te verlagen. Waardoor je je beter kunt ontspannen.

De visualisaties die je thuis kunt luisteren ondersteunen het proces. 


Soms word je zo overweldigd door angst en paniek, dat je een hyperventilatie aanval krijgt. 

Met hypnotherapie gaan we aan de slag met het verwerken van de oorzaak van de angst. 

 

Lichamelijke klachten kunnen je leven behoorlijk overhoop gooien. Je hebt artsen en specialisten bezocht en zij kunnen de oorzaak van je klachten niet vinden. Je vraagt je af of je ziekte een diepere boodschap heeft die gehoord wil worden.

Samen gaan we met hypnose op zoek naar het verhaal dat onder je ziekte zit. Wat willen je klachten uitdrukken. Wanneer ze begrepen worden, komt de opgesloten lading in beweging en kun je de onbalans opheffen. 

Prikkelbare darm syndroom (PDS)

Je hebt dagelijks last van buikpijn en je stoelgang is volledig in de war. Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel spastische darm genoemd, kan je leven behoorlijk overhoop gooien. 


Onze darmen en hersenen staan met elkaar in verbinding via een zenuw die berichten heen en weer stuurt. Normaal gesproken werken je hersenen en darmen samen in de spijsvertering. Emoties zoals stress en angst hebben invloed op de werking van je darmen. Bij PDS is deze samenwerking verstoord, de signalen die afgegeven worden zijn te sterk of worden niet goed begrepen. 


Hypnotherapie helpt je de signalen tussen je darmen en hersenen te herstellen. Het helpt de pijnsignalen te verminderen en de spijsvertering te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen je pijnklachten en kan je stoelgang zich herstellen. Ook verminderen stress, angst en andere klachten. 


Hypnose helpt je je aandacht naar binnen te brengen en diep te ontspannen. Zo kun je je richten op een gezonde verbinding tussen je hoofd en je darmen. De verbinding tussen je darmen en hersenen herstelt en komt tot rust. Hierdoor vermindert je pijn en verbetert je stoelgang. 


We werken met visualisaties die je meekrijgt naar huis zodat je er dagelijks mee kunt oefenen. Dit is belangrijk voor je herstel.