Twinkels lichamelijke klachten

      Lichamelijke klachten

Wil je lichaam iets oplossen?

Je hebt hoofdpijn. Iedere dag. De ene dag bonkt hij bij je rechterslaap, de volgende zit hij links. De spieren in je nek lijken wel kabels. Je wilt je hoofd tegen de muur bonken. Misschien geeft dat verlichting. Het enige dat je een beetje helpt is eindeloos lang douchen.


Het lijkt wel of al je spieren onder hoogspanning staan. Je stemming inmiddels ook. Je weet je geen raad meer.

Ook heb je hebt rusteloze benen waardoor je geen oog meer dichtdoet.


Je bent zo misselijk, dat je soms toch maar gaat eten. In de hoop dat je de ellende kunt verdoven.


Je hebt last van je darmen. 

 
Lichamelijke klachten kunnen je leven behoorlijk overhoop gooien. Je hebt artsen en specialisten bezocht en zij kunnen de oorzaak van je klachten niet vinden. Je vraagt je af of je ziekte een diepere boodschap heeft die gehoord wil worden.


Samen gaan we met hypnose op zoek naar het verhaal dat onder je ziekte zit. Wat willen je klachten uitdrukken. Wanneer ze begrepen worden, komt de opgesloten lading in beweging en kun je de onbalans opheffen. 

Prikkelbare darm syndroom (PDS)

Je hebt dagelijks last van buikpijn en je stoelgang is volledig in de war. Het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), ook wel spastische darm genoemd, kan je leven behoorlijk overhoop gooien. 


Onze darmen en hersenen staan met elkaar in verbinding via een zenuw die berichten heen en weer stuurt. Normaal gesproken werken je hersenen en darmen samen in de spijsvertering. Emoties zoals stress en angst hebben invloed op de werking van je darmen. Bij PDS is deze samenwerking verstoord, de signalen die afgegeven worden zijn te sterk of worden niet goed begrepen. 


Hypnotherapie helpt je de signalen tussen je darmen en hersenen te herstellen. Het helpt de pijnsignalen te verminderen en de spijsvertering te herstellen. Hierdoor verminderen of verdwijnen je pijnklachten en kan je stoelgang zich herstellen. Ook verminderen stress, angst en andere klachten. 


Hypnose helpt je je aandacht naar binnen te brengen en diep te ontspannen. Zo kun je je richten op een gezonde verbinding tussen je hoofd en je darmen. De verbinding tussen je darmen en hersenen herstelt en komt tot rust. Hierdoor vermindert je pijn en verbetert je stoelgang. 


We werken met visualisaties die je meekrijgt naar huis zodat je er dagelijks mee kunt oefenen. Dit is belangrijk voor je herstel.