ontspannen bevallen twinkels

Ontspannen bevallen met hypnose

Hypnobirthing

Je bent zwanger en je verheugt je intens op je kindje. Hoe zal je kindje eruit zien, voelen en ruiken. Je wilt je bevalling op een fijne manier ervaren. Hypnobirthing helpt je met behulp van ontspannende visualisaties goed voor te bereiden op je bevalling.  De begeleidende ingesproken visualisaties helpen je op een simpele en doeltreffende manier goed en diep te ontspannen. Goed ontspannen is immers vaak goed bevallen. Met hulp van de visualisaties gaat je bewuste denken naar de achtergrond en richt je je volledig op je binnenwereld; je lichaam en je kindje. En dat is precies wat je nodig hebt voor een prettige bevalling.


We doen de visualisaties de eerste keer samen in de praktijk en daarna oefen je er thuis mee waardoor je rustig en vol vertrouwen je bevalling in gaat. Ook tijdens de bevalling kun je naar de visualisaties luisteren. Het helpt je goed te ontspannen zodat je bevalling soepel en prettig verloopt. Je geeft je over aan de krachten van je lichaam dat precies weet wat het moet doen. Hierdoor kun je de weeën beter ontvangen. De ontsluitingsfase verloopt sneller en de pijnbeleving is minder.

Programma hypnobirthing

  In sessie 1 bespreken we wat je nodig hebt. Als alle vragen beantwoord zijn, doen we de eerste visualisatie. Deze krijg je als audio bestand mee naar huis zodat je er dagelijks naar kunt luisteren. De visualisatie helpt je steeds makkelijker en dieper in hypnose te gaan en je onderbewuste en lichaam voor te bereiden op de bevalling. Hoe meer ervaring je hiermee hebt, hoe effectiever de visualisaties werken.


In sessie 2 doen we weer een visualisatie die je mee naar huis krijgt en bespreken we oefeningen die je tijdens de bevalling kunnen helpen.


Gemiddeld zijn er twee sessies nodig. Als je angst en zorgen hebt kan er wat meer nodig zijn om de achterliggende reden te verwerken. Ik help je er graag bij.

Als je angst of zorgen hebt.....

 Ondertussen verandert je lichaam van vorm, slaan emoties op hol en wisselen twijfel en zekerheid elkaar af. Misschien heb je last van vervelende zwangerschapsklachten zoals slaapstoornissen, misselijkheid, vermoeidheid of pijn. Ook angst voor de bevalling kan opspelen. Misschien ben je bang dat je de regie verliest of ben je het vertrouwen in je lichaam kwijtgeraakt tijdens de bevalling van je vorige kindje. Heb je angst voor complicaties of angstaanjagende verhalen gehoord over bevallingen.  


Dan kan het zinvol zijn om (een aantal sessies) hypnotherapie te doen. Samen  werken we aan de achterliggende oorzaak van je klachten of angst zodat niets een prettige zwangerschap en bevalling in de weg staat.

Hoi Willeke,

Het is inmiddels alweer meer dan twee weken geleden, maar bij deze het blijde bericht dat onze dochter is geboren. We zijn ontzettend blij met haar! Ze maakt het heel goed, de bevalling is soepel verlopen en we genieten enorm van onze lieve meid.

De visualisaties hebben mij goed door de ontsluitingsperiode geholpen. De weeën begonnen zondagochtend om half 8. Tot ongeveer 22.00 uur heb ik veel geluisterd naar jouw opnames. Ik kon daardoor de weeën heel goed opvangen of eigenlijk geheel over me heen laten komen. Ik merkte echt heel duidelijk een verschil, als ik de koptelefoon afzette. Dan moest ik de weeën echt weg puffen en kon ik minder goed ontspannen. Ben dus heel blij dat ik het heb gedaan en ga het iedereen aanbevelen :)!

Bedankt voor je begeleiding.

Kyra