Programma stoppen met roken of alcohol


Allereerst wil ik graag weten waarom en op welke dag je wilt stoppen met roken of alcohol. Hoe is je leven dan fijner? We zorgen dat je je doel zo helder hebt en je er zo blij van wordt, dat je je bestemming bereikt. Ook als je bochten of hobbels op je pad tegenkomt.  Als alle vragen beantwoord zijn, doen we in sessie 1 een visualisatie. Deze krijg je als audio bestand mee naar huis zodat je er dagelijks naar kunt luisteren. De visualisatie helpt je steeds makkelijker en dieper in hypnose te gaan en je onderbewuste voor te bereiden op de stopdag. Hoe meer ervaring je hiermee hebt, hoe effectiever de sessies zijn en hoe makkelijker het stoppen voor je is.


In sessie 2 werken we aan gedragspatronen in je onderbewuste die maken dat je rookt of alcohol drinkt. Om gemakkelijker bij je ervaringen in het verleden te komen die de achterliggende reden van je roken of drinken vormen, maak ik gebruik van hypnose. Dit is een diepe vorm van concentratie waarbij je helemaal helder, volledig bij bewustzijn bent en je de controle houdt. We gaan aan de slag met oude ervaringen die het stoppen in de weg kunnen zitten, zodat je deze achter je kunt laten. En je op moeilijke momenten niet terugvalt of er een andere ongezonde gewoonte voor in de plaats komt. We bereiden je onderbewuste voor op het stoppen met roken of drinken en vergroten je vertrouwen zodat het je gaat lukken.

In sessie 3 doen we weer een visualisatie die je mee naar huis krijgt.

Gemiddeld zijn er drie sessies nodig om je doel te bereiken. Soms zijn er wat meer nodig om de achterliggende reden te verwerken. Ik help je er graag bij.

Stoppen met nagelbijten

Samen gaan we aan de slag met de oorzaak van je nagelbijten. Zodat je je op een andere manier met stress om kunt gaan en je het nagelbijten niet meer nodig hebt. Een visualisatie die je als audio bestand mee naar huis krijgt ondersteunt het proces.